logo
Noordse Vrouwen
Nachtegaalstraat 157
1021 EZ Amsterdam
Neem contact met ons op

Weerbaarheid en veerkracht

Weerbaarheid en veerkracht

Nog te veel vrouwen in Amsterdam Noord leven sociaal geïsoleerd of zijn op een andere manier kwetsbaar. Velen kennen de weg naar hulp niet of schamen zich om hulp te vragen.

Financiële afhankelijkheid maakt het extra moeilijk. Noordse Vrouwen streeft ernaar om zo veel mogelijk sociaal geïsoleerde vrouwen te bereiken, uit hun isolement te halen en vooruit te helpen.

Een paar voorbeelden van hoe we dat doen:

  • Rita Gemerts, een zeer gepassioneerde Noordse sportvrouw met een creatieve geest, begeleidt veel vrouwen op het gebied van de gezonde leefstijl, schoolt sportvrijwilligers en geeft trainingen om kracht, conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren.
  • Cultuurverbinders van Stichting Warm Welkom organiseren activiteiten in verschillende buurten in Noord zoals een Iraanse koffie ochtend in Huis van de Wijk Waterlandplein en een taalcafé in de Molenwijkkamer.
  • Female Economy start in februari 2023 met de training Ik Ontmoet Mij in Huis van de Wijk Waterlandplein. Ik Ontmoet Mij is een lichaamsgerichte empowerment training voor vrouwen en mannen met een migrantenachtergrond.

Contact

Je kan je aansluiten bij het netwerk om andere vrouwen vooruit te helpen met jouw ervaring, (vak)kennis of andere talenten. Je kan ook bij ons aankloppen met vragen of als je hulp nodig hebt. Meld je nu aan!

Neem contact op