logo
Noordse Vrouwen
Nachtegaalstraat 157
1021 EZ Amsterdam
Neem contact met ons op

Najat de Boer Tekni

“Ik ben een kind van Eva en Eva is mijn moeder” vertelt Najat met een grote lach. Najat was bij het begin betrokken bij Eva & Adam, toen het centrum nog Eva heette. Ze was lid van een maatschappelijke advies groep van Eva. Daarnaast was ze als vrijwilligster financieel medewerkster en gaf ze computerlessen.

Momenteel houd ze van schrijven, naast haar drukke baan. Najat heeft in 2020 haar eerste roman ‘Herinneringen aan de oevers van de Amstel geschreven. In 2021 heeft zij de verhalen van de critici over haar roman in een nieuw boek verzameld; ”Parels van de Amstel’. Beide boeken zijn te vinden in de boekhandel van Noord in Buikslotermeerplein. Binnenkort verschijnt haar tweede roman ‘Mizjon wa Muzak’. Alle drie de boeken zijn in het Arabisch geschreven. Zij is nu bezig met haar derde roman en een gedichtenbundel die  in Nederlandse taal geschreven zijn. Ook is ze vertegenwoordiger van de vereniging van Marokkaanse schrijfsters in Nederland.

Ze wilde graag betrokken zijn bij Noordse Vrouwen. “Als stichtingen en organisaties die activiteiten rondom literatuur, cultuur en kunst willen organiseren kunnen zij contact met mij opnemen voor een samenwerking. Dus bij deze een oproep aan diegene die dit leest!