logo
Noordse Vrouwen
Nachtegaalstraat 157
1021 EZ Amsterdam
Neem contact met ons op

Samen aan de slag

Over ons

In Amsterdam Noord zijn er in vergelijking met de rest van Amsterdam veel vrouwen niet financieel zelfstandig. Deze vrouwen (en hun kinderen) hebben minder kansen en keuzemogelijkheden in hun leven. Financiële afhankelijkheid maakt hen kwetsbaar. Als ze financieel zelfstandiger en weerbaarder zijn, hebben ze meer vrijheid om hun eigen keuzes te maken.

Noordse Vrouwen is hét netwerk van en voor vrouwen in Amsterdam Noord. Het bundelt de krachten van vrouwen die in Amsterdam Noord wonen en/of werken. Individuen, organisaties, gemeente en zelfstandig ondernemers. Om elkaar en andere vrouwen te helpen. Met zaken als financiële zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling en weerbaarheid. Zij zetten daarvoor elk hun eigen (vak)kennis, ervaring en talenten in.

Samen werken we aan de Vrouwenagenda Noord. Hierin staat wat we willen bereiken en wat we daarvoor doen. De agenda bestaat uit 3 belangrijke ambities: het vinden en verbinden van vrouwen, vrouwen weerbaarder en veerkrachtiger maken en vrouwen op weg helpen naar werk en inkomen.

Vrouwenagenda Noord 2021 - 2022

Aansluiten bij het netwerk

Je kan je aansluiten bij het netwerk om andere vrouwen vooruit te helpen met jouw ervaring, (vak)kennis of andere talenten. Je kan ook bij ons aankloppen met vragen of als je hulp nodig hebt. Meld je nu aan!