logo
Noordse Vrouwen
Nachtegaalstraat 157
1021 EZ Amsterdam
Neem contact met ons op
29/03/2022

Welkom in de Nordside – PAST EVENT

OP ZATERDAGMIDDAG OM 16:00 UUR OPENEN WE IN DE FOYER VAN DE RIETWIJKER EEN KLEINE TENTOONSTELLING OVER MENSEN EN PLEKKEN DIE NOORD STERK, SOCIAAL, WARM EN STOER MAKEN.

Georganiseerd door Verdedig Noord en Productiehuis Noord.

Verdedig Noord

Verdedig Noord is een groep van mensen die zich verantwoordelijk voelen voor Amsterdam-Noord en in actie komen tegen de gentrificatie van het stadsdeel. Dat doen we met kunst, activisme en campagnes. Hiermee willen wij een bewustwording creëren onder oude en nieuwe Noorderlingen zodat wij ons beter tot elkaar gaan verhouden. 

Wij vinden dat de veranderingen en verbeteringen van Noord niet ten koste mogen gaan van mensen die hier al hun hele leven wonen. Bovendien zetten wij kritische vraagtekens bij het zogenaamd opwaarderen van wijken, dat in de praktijk alleen maar de verschillen tussen mensen groter maakt, op een plek waar de verhoudingen toch al op scherp staan.

Gentrificatie manifesteert zich tot nu toe in een proces van uitsluiting en verdrijving. Wij vinden dat het anders kan. Op het gebied van wonen, ondernemen, kunst, cultuur en onderwijs. 

Productiehuis Noord

Productiehuis Noord is het mediakanaal van Verdedig Noord. Met het nemen van onze eigen verhalen nemen we regie over onze eigen levens. In dit huis maken we campagnes, video´s, infographics, podcasts, onderwijsprogramma´s etc. Als je uit de Noordside komt en je wilt op wat voor manier dan ook een verhaal vertellen, onderzoeken of helpen in de redactie van een bestaand format, holla at je strijder.