logo
Noordse Vrouwen
Nachtegaalstraat 157
1021 EZ Amsterdam
Neem contact met ons op
18/01/2023

Fototentoonstelling over moederschap in Amsterdam Noord

In Museum Amsterdam Noord is vanaf 1 april een expositie te zien over moederschap. Fotograaf Jessie Tichelaar maakte portretten van vrouwen uit Noord, voor wie het moederschap niets te maken heeft met een roze wolk.

Vrouwen van verschillende generaties en achtergronden delen hun persoonlijke verhaal in de tentoonstelling Voorbij de roze wolk. De portretten ‘geven een gezicht aan de grote groep vrouwen die door bijvoorbeeld miskramen, onvruchtbaarheid of het gebrek aan een kinderwens, nog altijd tegen veel onbegrip aanlopen’, meldt Laura van Roemburg, curator van Museum Amsterdam Noord. De portretten en verhalen worden aangevuld met een korte blik op de geschiedenis van de kraamzorg in stadsdeel Noord.

Tichelaar is dit project in 2021 gestart samen met buurtwerker Maria Dienaar. Beiden willen dit project ook na de expositie voortzetten. ‘Om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van hun eigen aannames rondom moederschap, die versterkt worden door ideaalbeelden vanuit de maatschappij’, meldt Dienaar.

De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 1 april 2023 op elke donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Museum Amsterdam Noord is gevestigd op de Zamenhofstraat 28A. Kijk voor meer informatie op www.museumamsterdamnoord.nl.